вівторок, 9 лютого 2021 р.

Міжнародний День безпечного Інтернету

                              Міжнародний  День безпечного Інтернету. 

        09 лютого 2021 року світ відзначає  Міжнародний День безпечного Інтернету.  Щорічна кампанія, яка проходить  в Україні за підтримки Європейської комісії,  покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати батькам про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

    Протягом лютого у школі проходитиме  акція «Безпека дітей в Інтернеті». Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого  використання  глобальної мережі  в освітніх цілях з 04 по 09 люте  у  школі проводився Тиждень Безпечного Інтернету.

     День безпечного Інтернету  школярі відзначили шляхом проведення години спілкування  на тему «Інтернет очима дітей», випуском   інформаційних стіннівок, постерів, буклетів «Мережева етика», “Безпека дітей в інтернеті”, “Мережа як стиль життя”. 09 лютого учителем  інформатики було проведено урок-практикум  в 11 класі “Зворотній бік Інтернету”. Крім того, 09 лютого запам’ятався школярам як Єдиний день інформування, протягом якого кожному бажаючому учитель інформатики надавав консультації стосовно правил розумного спілкування у віртуальному середовищі. Для школярів  було організовано відеолекторій «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це  Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я  дитини.

    Підсумком тижня Безпечного Інтернету в школі став конкурс малюнків. Учасники конкурсу, які отримали завдання показати власне бачення проблем, пов’язаних із використанням Інтернету, підійшли до його виконання творчо і креативно.   















Немає коментарів:

Дописати коментар