субота, 12 грудня 2020 р.

Всеукраїнський тиждень права

 Всеукраїнський тиждень права у Верхньобілківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів

     Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Тому в школі з 7 по 11 грудня проводився Тиждень правознавства, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

           Вчителем  правознавства  Коваль  Л. Б. проведено  Всеукраїнський  урок  «Права людини» з нагоди проголошення  Загальної  декларації прав людини. Під час проведення Всеукраїнського уроку акцентовано увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми.

          З учнями 7-11 класів вчитель організувала заняття з елементами тренінгу «Підлітки мають знати свої права». Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина.

         Серед інших заходів надзвичайно цікавою була правова конференція з учнями 10- 11-х класів «Діти. Злочин. Покарання».

         Школярі з вчителями організували книжкову виставку юридичної літератури «Шляхами правових знань». 

        Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки. 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар